BISNESFOREX.COM

Blog rujukan berkenaan apa-apa saja yang berkaitan Dunia Forex……Ya ! apa saja.

JOM DAFTAR BROKER WITHDRAWAL TINGGI USD1 = RM4.40 ( KALAU WD USD1000 DAH DAPAT RM4400)

Bisnes Terbaik adalah Bisnes Forex. Apa kata Sifu Khalid Hamid?

🙂

Saya akan kongsikan dengan anda kenapa saya memilih forex berbanding peluang “BUAT DUIT” lain yang ada di luar sana. Ia berdasarkan pengalaman hidup saya sendiri yang mana anda juga mungkin pernah melaluinya… 

KENAPA SAYA PILIH FOREX TRADING?

1 – Tak Makan Masa, Tenaga dan Usaha Yang Banyak

Pernah tak anda kerja di restoran makanan segera? Saya pernah bekerja di sebuah syarikat pizza terkenal di Shah Alam. Gaji saya masa tu RM3.00 sejam. Saya boleh kerja maksimum 4 jam sehari, iaitu dari 8 malam ke 12 pagi selepas habis waktu belajar. Dengan ini, saya berhempas-pulas 4 jam untuk menjana RM12.00. Ia langsung tidak berbaloi, kerana dengan forex saya hanya perlu klik-klik depan PC tak sampai 1 jam sehari untuk menjana pendapatan yang lumayan.

2 – Boleh Dilakukan Di Mana-Mana Sahaja

Forex ni semuanya dijalankan secara ONLINE sahaja. Saya hanya perlukan komputer, internet dan modal mengikut kemampuan saya sahaja. Dengan kecanggihan teknologi zaman sekarang, saya boleh menggunakan laptop, smartphone ataupun tablet untuk trade. Saya tak perlu risau sekiranya saya pergi shopping, bercuti, dinner dan sebagainya kerana saya masih boleh trade selagi ada mobile gadget dan internet.

3 – Tidak Perlu Pihak Ketiga Untuk Menentukan Kejayaan Saya

Dalam forex hanya ada 1 faktor penentu kejayaan iaitu DIRI SENDIRI. Saya bagi contoh perniagaan yang memerlukan kita untuk bergantung kepada orang lain…

Katakan anda jual tudung. Kalau pembekal anda lingkup, anda pun tentu akan lingkup juga kan? Kalau pembekal naikkan harga, anda pun kena naikkan harga juga, betul? Itu di pihak pembekal. Kalau pelanggan pula? Anda ada 1001 pesaing, jadi anda perlu jaga hati pelanggan kalau tak mahu mereka lari kepada penjual lain. Dari segi pesaing anda pula, kalau mereka menawarkan pattern yang lebih menarik pada harga lebih rendah, anda juga perlu menyaingi mereka. Kalau tidak tentu anda akan lingkup juga akhirnya, kan?

Contoh lain pula, suatu ketika dulu saya pernah jual barang secara online menggunakan platform Ebay, dan bayaran diterima melalui Paypal. Suatu hari, Ebay telah menutup akaun saya kerana saya disyaki menipu (walhal sebenarnya tidak) dan Paypal telah memegang wang tunai saya sebanyak RM3,000+ selama 6 bulan sebelum memulangkannya kepada saya. Keperitan yang saya alami hanya Tuhan sahaja yang tahu pada waktu itu. :'(

Kalau buat MLM (Multi Level Marketing) pula, kena cari DOWNLINE. Kalau downline buat kerja, ada lah income. Kalau downline atau kaki “tak hidup”, tak ada lah income. Betul kan?

😀

Dalam forex, semua itu tak akan berlaku kerana hanya ada KITA dan MARKET sahaja. Untuk berjaya kita hanya perlu mengawal satu faktor sahaja iaitu DIRI SENDIRI. Tak perlu jual barang, bergantung kepada pelanggan / pembekal / pesaing, tak payah cari downline / upline dan sebagainya. Tak ke best macam tu? 

4 – Forex Market 2 Hala dengan Risiko Yang Terhad

Dalam forex, saya boleh mendapatkan untung ketika harga naik dan juga turun. Ia tidak seperti pasaran lain yang mana saya hanya boleh untung kalau harga naik sahaja. Selain itu, risiko saya adalah terhad kepada berapa yang saya laburkan. Ini berbeza dengan saham di mana saya boleh rugi melebihi apa yang saya ada apabila saya menggunakan Share Margin Financing (pinjaman untuk membeli saham).

5 – Potensi Keuntungan Lumayan Dalam Tempoh Singkat

🙂

Dalam forex, 100% profit sebulan adalah tidak mustahil. Secara realistiknya, untuk sesiapa yang dah mahir, 20-30% sebulan adalah sesuatu yang boleh dicapai. Katakan anda bermula dengan $1,000, kalau sebulan dapat 20-30% dah $200-300. Ia adalah sangat banyak jika nak dibandingkan dengan syarikat pelaburan saham amanah yang menawarkan pulangan 10% SETAHUN! Anda bukan buat kerja berat pun. Klik-klik pada PC atau tap-tap pada smartphone / tablet je pun. 

Kalau tak nak income sebulan, nak income HARI-HARI pun boleh! Tiap-tiap hari akan ada peluang untuk profit dalam forex ni. Lepas profit, withdraw je terus masuk ke akaun anda. Modal untuk bermula juga adalah bergantung kepada kemampuan anda. Anda boleh bermula dengan serendah USD50.00 jika anda mahu. Tanpa modal pun boleh, tapi virtual / demo account saja lah. Hehehehe… :p

Itulah dia 5 sebab utama kenapa saya dan anda patut pilih forex. Saya tahu banyak peluang bisnes lain yang boleh dibuat di luar sana, tetapi tiada yang sehebat forex. Renung-renungkan dan fikirkan semula apa yang saya sebutkan di atas samada logik ataupun tidak ya.

Semoga anda mempelajari sesuatu daripada artikel ni.

🙂

Silakan SHARE post ni dengan rakan traders anda ya 

Terima kasih dan jumpa lagi di dalam posts yang akan datang.

Original Article dari Sifu Khalid Hamid.TFS.

Tags:

About

View all posts by