BISNESFOREX.COM

Blog rujukan berkenaan apa-apa saja yang berkaitan Dunia Forex……Ya ! apa saja.

JOM DAFTAR BROKER WITHDRAWAL TINGGI USD1 = RM4.40 ( KALAU WD USD1000 DAH DAPAT RM4400)

Cadangan Broker

broker

Salam trader,

Objektif utama seorang trader ialah menjaga modal dan membuat keuntungan dalam bisnesforex ini. Jadi keperluan mengenalpasti broker mana yang perlu anda sertai adalah amat penting.

Tentang memilih broker mana , saya rasa lebih senang saya bahagikan focus penulisan saya pada 2 kategori:

  1. Pilih broker mengikut level anda dalam bisnes ini.
  2. cara membuat keputusan jenis broker yang terbaik. (saya akan kupas topic ini nanti).

Menyentuh tentang broker mana yang anda perlu pilih untuk mula berniaga forex, ini saranan dari saya. Tips pilihan memilih Broker  haruslah mengikut level anda dalam bisnes ini.

Ini berdasarkan pengalaman saya sendiri dan observation pada rakan-rakan trader yg terdekat. Secara umumnya, ramai trader baru suka berjoli sakan mengabiskan modal di awal pengbabitan dalam dunia forex. hehehe. ye lah. nampak dunia forex terlalu indah. Nampak para otai dalam facebook ss profit beratus pip dan perolehi beribu USD. Hati mana tak geramkan. tapi hati-hati! Ilmu tak habis belajar lagi dah buat depo besar-besaran demi mengejar profit.Kalau sudah berilmu pun, sebagai orang baru disiplin dan pengalaman masih lagi diperlukan untuk menjadi trader yang berjaya.

Cadangan saya adalah seperti susunan berikut:

1.Trade dan Layankan akaun demo

2.Trade duit free./ duitforexpercuma / No-deposit bonus.

3.Trade duit sendiri tapi copytrade trader yang “benar-benar berjaya’.

4.Trade duit real di akaun sen. usdc

5.Trade duit real di akaun USD

6.Anda trader serius dan bermodal yang besar .Cari fully regulated dan broker yang betul stabil. cap AAAA++

 

1.Trade dan Layankan akaun demo


 

  • PRO

– Disinilah cara terbaik untuk berlatih membiasakan fungsi MT4.

– Anda belajar menikmati potensi keuntungan dari bisnesforex.

– Anda boleh test keberkesanan strategi dan trading plan anda secara percuma.

  • CONTRA – 

– Trading tanpa emosi menyebabkan ilmu terpenting iaitu MoneyManagement anda zero.

  • BUKA AKAUN DEMO anda disini.

fortfs

Sila rujuk artikel : Cara buka akaun Fortfs  step by step. (coming soon)

 

2.Trade duit free./ duitforexpercuma / No-deposit bonus.


Boleh la try trade guna duit free/gratis. Check kat sini

3.Trade duit sendiri tapi copytrade trader yang “benar-benar berjaya’.

Antara broker yang berjaya menjayakan sistem copytrade ini ialah MOCAZ  FINANCIAL MARKET LIMITED. Baca disini untuk lebih info.

4.Trade duit real di akaun sen. usdc

Fortfs jugak menawarkan akaun sen. Jom layan akaun  sen.

5.Trade duit real di akaun USD

Nak broker yang bagi bonus 100% tiap kali depo.?

Layan di HOTFOREX.

6.Anda trader serius dan bermodal  besar .Cari fully regulated broker atau bank yang betul stabil. cap AAAA++

 

 

ps/

Ini sekadar saranan. Terpulang pada citarasa anda sediri.